Menu

verbouwing van een open bebouwing \ Aartselaar

Ik kreeg de opdracht deze vrijstaande woning te moderniseren voor een gezin met 2 kinderen.
De woning is omringd door een mooie tuin, deze werd ook opnieuw aangelegd.

De bedoeling was een tijdloze, functionele woning te bouwen.
Het flauw hellende dak had geen functie, we hebben het dak eraf gehaald en de woning voorzien van een plat dak, zodat we koepels konden plaatsen om gang van de eerste verdieping van licht te voorzien.
De woning integreerde zich op deze manier ook beter in de buurt.

Op het gelijkvloers werd de woning helemaal opengetrokken, met een functionele blok in het donkerste gedeelte van de woning, waarin de haard zit en de keuken.

De woning werd volledig geïsoleerd en bekleed met crépi.
De voorgevel van het gelijkvloers werd gedeeltelijk voorzien van metalen verticale profielen die doorgetrokken werden tot de toegang en afsluiting van de tuin,…
Dit bracht éénheid in de gevel en gaf de mogelijkheid de bestaande deuropening van de fietsenberging en het wc-raampje te verbergen.

In tegenstelling tot vooraan is de volledige achtergevel van het gelijkvloers voorzien van glas tot op de grond.

Ik had het geluk ook het interieur te mogen ontwerpen.
Grote stalen schuifdeur naar de inkom, haard vervangen door een modernere versie, kastenwand in woonruimte en gang, nieuwe badkamers op de eerste verdieping.

© 2021 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services