Menu

Verbouwing van een rijwoning \ Berchem

De woning is een bel-etage woning, gelijkvloers garage en berging, boven wonen. De oorspronkelijke woning was zeer donker en bovendien te klein.

Met de bedoeling de woning te vergroten werd achteraan over alle verdiepingen bijgebouwd, dit gaf ons ook de kans de woning te isoleren.
Belangrijk was dat door deze ingreep de woning niet nog donkerder zou worden. Om dit te voorkomen werd er een vide gecreƫerd op de eerste verdieping met een grote glazen koepel in het platte dak. Dit gaf als bijkomend voordeel dat er een interactie ontstond tussen eerste en tweede verdieping. Het licht dringt zo de volledige woning binnen.
De uitbouw gaf de mogelijkheid om een overdekt terras aan de tuin te voorzien.
Op de eerste verdieping zorgt een grote vouwschuifwand ervoor dat de achtergevel volledig open kan zodat er tijdens de warme dagen een overdekt terras ontstaat.

We zijn erin geslaagd een woning te ontwerpen waar veel licht binnenkomt, Ā functioneel is en voldoet aan de huidige isolatienomen. De openheid in de woning tov de gesloten voorgevel verrast de bezoeker.

© 2019 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services