Menu

Nieuwbouwwoning \ Merksplas

Deze vrijstaande woning werd ontworpen voor een gezin met 3 kinderen.

Het grondplan van de woning is opgebouwd volgens een raster.
Het doel was om zoveel mogelijk licht binnen te trekken in elke ruimte en om interactie te creëren tussen elke ruimte, zonder 1 open plan te maken. Om deze redenen werd er op het gelijkvloers één vak weggenomen tussen eetkamer en woonkamer en één vak tussen keuken en eetkamer.
Bijkomend voordeel is dat de inkijk van de buren hierdoor zeer beperkt is, wat niet altijd evident is in een typisch Belgische verkaveling.
Op de eerste verdieping werd er enkel één vak tussen slaapkamer 1 en 2 weggenomen, waardoor je op het gelijkvloers een overdekt terras krijgt.

Aan de noordzijde van de woning bevinden zich de functies (inkom, bergingen, badkamer enz.) Deze zijde van de woning heeft een minimum aan ramen.
De voorgevel is ook maximaal gesloten om privacy naar de straat toe te waarborgen. Enkel een verticaal raam tot op de grond accentueert de circulatiezone van de woning.

De woning is opengetrokken naar de zuidkant en naar de tuin toe.

Licht, functionaliteit en tijdloosheid beschrijven deze woning.

© 2019 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services