Menu

Verbouwing van een rijwoning \ Wilrijk

De oorspronkelijke woning was een typische bel-├ętage rijwoning. Het gelijkvloers bestond uit een garage en berging, grenzend aan de tuin. Op de eerste verdieping lagen de woongelegenheden, met zeer beperkt zicht naar de tuin.

De bouwheer miste het contact met de prachtige stadstuin en had ook nood aan een extra slaapkamer en badkamer.

In het nieuwe ontwerp werden de keuken en eetruimte verplaatst naar het gelijkvloers, verbonden met de tuin dmv grote openschuivende glazen draaideuren. De grens tussen binnen en buiten wordt minimaal. Op de eerste verdieping komt de zithoek, welke verbonden is met het gelijkvloers door middel van een vide. De vroegere eethoek en keuken, maken nu plaats voor de master bedroom en badkamer.

Het nieuwe profiel van de woning is een logisch gevolg van het niet raken aan het profiel van buur links en toch maximaal kunnen uitbouwen. Het schuine glas heeft bovendien het voordeel dat het licht verder in de woning gebracht kan worden, waardoor ook de woonruimte zicht op de tuin heeft.

Algemeen doel was een woning te ontwerpen met een maximale lichtinval, functioneel en het contact met de tuin te vergroten.

© 2019 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services