Menu

INTERIEUR VAN EEN ACHTERHUIS \ BERCHEM

Ik kreeg de vraag het achterhuis te verbouwen van een woning gelegen in de prachtige wijk Zurenborg.

Het achterhuis heeft een grondoppervlakte van ongeveer 240 m2.

Het is de bedoeling dat het overdekt terras en het achterhuis 1 geheel blijven en de tuin mee binnen getrokken wordt.
De metalen gevelbekleding loopt van buiten naar binnen toe, de grote glazen ramen met minimale profielen maken een draadloze overgang van binnen naar buiten. Het terras is verlaagd tot op niveau tuin.

In het achterhuis is een extra chillruimte, waar je kan koken, waar je kan fitnessen, ping pongen, waar je kan relaxen in de infraroodcabine.
Het is een multifunctionele ruimte waar de openheid bewaard blijft.

De bestaande houten kolommen en balken, die de stijl van het achterhuis typeerden, zijn wit geschilderd. De vloer is gepolierde chape. De wanden werden voorzien van een kasten in hout om het geheel wat warmer te maken.

De zwarte metalen bekleding verbergt de functionele ruimtes, zoals sanitair, fietsenberging, doorgang naar kelder.

Achteraan werd er een houten volume geplaatst waarachter de infraroodcabine en douche zit

© 2021 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services