Menu

VERBOUWING VAN EEN ACHTERHUIS \ BERCHEM

Ik kreeg de vraag het achterhuis te verbouwen van een woning gelegen in de prachtige wijk zurenborg.

Het achterhuis heeft een grondoppervlakte van ongeveer 240 m2. De tuin was echter een ‘kleine’ stadstuin.
Met de bedoeling de tuin te vergroten hebben we de bestaande achtergevel, enkel ter plaatse van het gelijkvloers, naar achter gebracht. Zo verkrijgen we een overdekt terras met een hoogte tot in de nok. De raamopening hebben we behouden, dit geeft een leuke speling van het licht op het terras.
Om een maximaal contact met de tuin te bekomen, wordt het niveau van het terras verlaagd tot op het niveau van de tuin.
Op die manier lopen tuin en terras naadloos in elkaar over. Het terras werd uitgevoerd in gepolierd beton met 1 lange trede in beton om het niveauverschil met binnen op te vangen.

We hebben de gevel van het achterhuis helemaal van grote glazen schuifdeuren voorzien. Het buitenschrijnwerk werd uitgevoerd met extra smalle profielen. Dit om maximaal glas te hebben en dus extra veel licht.
De gevels van de bestaande technische ruimte en fietsenberging werden uitgevoerd in profileerde zwarte aluminiumplaten. Deze platen lopen door naar binnen, waar enerzijds de fietsenberging doorloopt en anderzijds het sanitair achter verborgen zit.

© 2021 - Katrijn Van Roey Motionmill webdesign, seo & internet services